Gratis verzendingGratis verzending vanaf 35,-
Menu
Thuiswinkel Waarborgfonds

Februari staat bij Beenmode.nl in het teken van duurzaamheid. Dagelijks houden we ons bezig met onze omgeving door zo verantwoordelijk mogelijk met het milieu om te gaan, maar deze maand willen we dit nog eens extra onder de aandacht brengen. De fashion industrie is namelijk de op één na grootste vervuiler ter wereld en dat willen we veranderen. Hoe we dat doen en wat jij kan doen om duurzaam te shoppen? Dat lees je hier!
 

Om nog lang van onze mooie planeet te genieten is het belangrijk om zorgzaam met de aarde om te gaan. Doen we dat niet, raakt de aarde steeds meer vervuilt en raken de grondstoffen uitgeput. Dat willen we voorkomen en daarom dragen wij ons steentje bij aan een groenere omgeving door zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken op het gebied van logistiek, productie en milieu-impact. Dat is niet alleen beter voor onze planeet, maar ook voor de mensen die er nu en in de toekomst wonen.
 

Hoe doen we dat?

We streven er naar om ons uitgebreide assortiment zo duurzaam mogelijk te maken. Dat doen we door steeds meer duurzame merken aan ons te binden en door meer milieuvriendelijke producten in te kopen. Naast een zo groot mogelijk aanbod van duurzame en recyclebare producten streven we er ook naar om jou op een milieuvriendelijke manier van je aankopen te voorzien. Zo hebben we de plastic opvulling vervangen en lanceren we deze maand een speciale eco-verpakking die 100% recyclebaar is. Deze nieuwe verpakking heeft geen reclame-uitingen aan de buitenkant. Hiermee verminderen we ook nog eens de hoeveelheid gebruikte inkt.

Als jouw pakketje ons magazijn verlaat, stopt onze verantwoordelijkheid voor een schoner milieu niet. Daarom hebben wij als doelstelling om zo veel mogelijk bestellingen als brievenbuspakketjes te versturen. Hierdoor zijn er minder busjes nodig om alle pakketjes te vervoeren en te bezorgen. Daarmee verlagen we de CO2-uitstoot. Ook aan duurzaamheid binnen ons bedrijf is gedacht. We maken gebruik van groene stroom uit Nederland, alle gebouwen zijn goed geïsoleerd, de verlichting bestaat enkel uit LED-verlichting en collega's komen zo veel mogelijk op de fiets of kiezen er voor om te carpoolen.

Wat doen onze merken?

Om ons assortiment te vullen met duurzame producten hebben we de hulp nodig van milieuvriendelijke merken. Gelukkig zijn er steeds meer merken die inzien hoe belangrijk het is om duurzame producten te produceren. Een voorbeeld van zo’n duurzaam merk met een speciale eco-lijn is Kunert. Met de 'Kunert Blue' collectie wil het Duitse bedrijf hoogwaardige producten maken met als doel het combineren van kwaliteit, trendbewustzijn en een verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van het milieu.

De Blue collectie bestaat uit innovatieve en unieke kousen die een duurzame bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu. Dat doen ze door alle producten maken van speciale ECONYL® garen. Dit type garen bestaat uit 100% gerecycled afval uit de oceaan, zoals visnetten of andere materialen.

Ook het Italiaanse Oroblu zet grote stappen vooruit op de duurzaamheidsladder. Momenteel werken ze hard aan de nieuwe ecO collectie. Deze lijn is bij ons vanaf het winterseizoen van 2019 te bestellen. Deze serie met duurzame panty's zijn gemaakt van gerecyclede eco-vriendelijke nylon garen waarmee bij de productie de CO2-uitstoot met 80% en het waterverbruik met 90% wordt verminderd.

Sinds de winter van 2018 is ook Wolford aan boord van de duurzaamheids trein gestapt. Binnen de Cradle to Cradle collectie produceren ze kledingstukken die gemaakt zijn van houtvezels uit duurzaam beheerde bossen en biologisch afbreekbare polyamidevezels. Volgens de Cradle to Cradle filosofie moeten alle gebruikte materialen kunnen worden hergebruikt zonder verlies van waarde. Zo kan je deze producten in plaats van weg te gooien, inleveren bij Wolford. De kleding wordt dan opnieuw gebruikt als compost voor voor nieuwe voedingsstoffen zoals humus of biogas.
 


Wat kan jij doen?

Om  milieuvervuiling een halt toe te roepen en om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan, hebben we jouw hulp nodig, want dat kunnen we niet alleen! Dat is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor jou. Zo geniet je langer van je kleding, want duurzame kleding gaat langer mee. Bovendien draag je je kleding met een fijner gevoel wanneer je weet dat je zo je eigen steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Er zijn tal van manieren om zelf ook op het gebied van fashion zo milieubewust mogelijk te leven. Kies als het kan altijd voor duurzame en kwalitatieve producten. Koop liever een kwalitatieve panty die je 100 keer kan dragen in plaats van een goedkope panty die je na één keer dragen weggooit. En wanneer je besluit dat je oude panty's of sokken echt hun beste tijd hebben gehad, gooi ze dan niet weg, maar zamel ze in en doneer of recycle ze.

Wanneer je nieuwe sokken of panty's bestelt uit onze webshop dan zorgen wij er voor dat het de volgende dag bezorgd wordt. Is dat niet per se nodig? Geef dit dan aan in de opmerkingen. Hoe meer ruimte we krijgen om alle bestellingen te plannen, hoe effectiever we daar mee om kunnen gaan. Wanneer je iets besteld hebt, laat het dan alleen thuis bezorgen als je ook daadwerkelijk thuis bent of kies voor een afhaalpunt. Zo hoeft de pakketbezorger niet twee keer naar je toe te komen. Ga je het pakketje ophalen bij dat punt? Doe dit dan lopend of met de fiets.

Probeer ook zo min mogelijk zendingen te retourneren, door bijvoorbeeld op voorhand al goed na te denken over de maat. Bijna al onze producten zijn voorzien van een up-to-date maattabel. Twijfel je nog of je de juiste maat hebt gekozen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij geven je graag passend advies. Op deze manier proberen we het aantal ruilingen te voorkomen en verlagen we samen de CO2 uitstoot.

Wanneer je jouw pakketje toch terug wil sturen, kies er ook dan voor om dit zo duurzaam mogelijk te doen. Sinds dit jaar kan je retourzendingen aan de PostNL bezorger mee terug geven, als hij een pakketje komt bezorgen. Dit bespaart jou een extra ritje naar een retourpunt. Daarnaast vragen we jou om je bestelling in de originele verpakking en zonder gebroken zegels te retourneren. Op die manier kunnen we het product recyclen en hoeven wij geen nieuwe verpakkingsmaterialen te bestellen. Zo streven we samen naar een schonere, groenere en duurzamere wereld. Go Green, Go Eco!

 
Thuiswinkel Waarborgfonds
Betaalmogelijkheden
Beveiligde SSL Verbinding

Wij gebruiken cookies
We zijn u graag van dienst en doen dit altijd met uiterst veel zorg en respect voor u en uw privacy. Deze website gebruikt cookies maar wij werken niet samen met derde partijen die uw gegevens misbruiken. Mocht u vragen hebben lees onze privacy voorwaarden, bel of mail ons.
Sluiten