Gratis verzendingGratis verzending vanaf 35,-
Menu
Thuiswinkel Waarborgfonds

Where it's made - Het verhaal achter onze merken

In onze webshop vind je een breed scala aan producten: we verkopen prachtige producten van wel bijna 50 merken. Van sommige bestel je misschien altijd je sokken of panty's, terwijl je van de overige merken op Beenmode.nl nog nooit gehoord hebt. Deze maand willen we je graag kennis laten maken met een selectie van onze mooiste merken uit Europa. Benieuwd waar ze vandaan komen en waar jouw favoriete beenmode geproduceerd wordt? Dan zit je hier goed!
In onze online webshop kan je terecht voor verschillende producten en stijlen van merken van over de hele wereld. In het kader van duurzaamheid, waar we vorige maand nog eens extra aandacht aan besteedden, proberen we zo veel mogelijk samen te werken met merken die hun productie in Europa hebben. Zo hoeven jouw sokken en panty’s niet de hele wereld over te gaan voordat ze bij jou op de deurmat vallen.
 
De meeste panty’s en sokken uit Europa worden in landen als Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Spanje geproduceerd. Dat geldt ook voor de merken die we vandaag extra toelichten. Tijd om je kennis te laten maken met een kleine greep uit ons aanbod!
 

Gallo

Sokken van Gallo zijn ontworpen en geproduceerd in Italië. Dat begon in 1927 in Milaan. Een aantal jaar later verhuisde het kantoor en de fabriek naar Desenzano, ruim honderd kilometer ten oosten van de hoofdstad van Italië, waar het tot op de dag van vandaag honderden sokken per dag produceert. Sokken van Gallo kenmerken zich door vakmanschap te combineren met moderne technologie. In de fabriek worden de nieuwste machines om sokken mee te weven gebruikt, maar er wordt ook nog steeds gebruik gemaakt van traditionele Bentley naaimachines.

Aan het einde van de twintigste eeuw ontstond er bij Gallo een revolutie, die de toon zette voor de huidige collecties vol strepen en kleur. De overtuiging dat het kopen van sokken puur noodzakelijk moest zijn verschoof naar het idee dat het een impulsiviteitsaankoop moest worden. Op dat moment werd de sok met een explosie aan kleuren geboren. Gelukkig maar, want we kunnen deze kleurrijke sokken niet meer missen uit onze garderobe!

Oroblu

Eveneens uit Italië komt het beenmode- en fashionmerk Oroblu. Het ontstond in 1973 in de kousenbuurt van het Italiaanse stadje Mantua. Destijds was dat hét textieldistrict van Italië, waar in de jaren zeventig twee derde van de panty's uit Europa en een derde van de panty's wereldwijd geproduceerd werd. Tegenwoordig valt Oroblu onder het beursgenoteerde bedrijf CSP International Fashion Group en ligt het hoofdkantoor in Ceresare, nabij Milaan. Onder deze overkoepelende organisatie vallen meer bekende merken, zoals Le Bourget. In onze online webshop vind je naast sokjes en panty's van Oroblu ook basic fashion, zoals t-shirts en body's.

Falke

Met ruim drieduizend werknemers verspreid over zes locaties is Falke een van de grootste merken in sokken, panty’s, andere soorten beenmode en kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Falke is een echt familiebedrijf dat meerdere malen is overgegaan van vader op zoon. Het Duitse bedrijf werd in 1895 opgericht in Schmallenberg. Vandaag de dag vind je daar nog steeds het hoofdkantoor en een van de fabrieken. Verder vind je Falke fabrieken in Slowakije, Servië, Hongarije en Portugal.

Met ruim 120 jaar ervaring en bedrijfsgeschiedenis weten ze ons ieder seizoen weer opnieuw te verassen met creatieve en unieke collecties. Met de hulp van echte ambachtslieden, getalenteerde ontwerpers en scouts die zorgen voor de beste materialen, lukt ze dat keer op keer. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want in de afgelopen jaren is Falke meermaals de sponsor van sportploegen geweest, zoals van het Duitse en Oostenrijkse skiteam.

Doré Doré

Het oudste authentieke merk uit dit rijtje is Doré Doré. Dit van oorsprong Franse merk werd al in 1819 opgericht en viert dit jaar zijn 200e jubileum. Ondertussen is het bedrijf niet meer in Franse handen, maar is het sinds de overname door Gallo in 2012 Italiaans. De oude tradities van het merk bleven intact, maar zijn wel verweven met de Italiaanse stijl op gebied van vormgeving en kleur.

De aantrekkelijke sokken zijn gemaakt door uitstekend vakmanschap en eersteklas materialen te combineren. Deze eersteklas materialen worden door getrainde specialisten gekeurd op de lengte van vezels. Hoe langer, hoe beter. Deze succesformule vormt de basis voor iedere nieuwe collectie die twee keer per jaar uitkomt.

Wolford

Last but not least: Wolford! Dit Oostenrijkse merk produceert sinds 1950 jaar prachtige panty's, kousen en sinds een aantal jaar ook kleding en shapewear. Dat doen ze in het Oostenrijkse Bregenz, waar ook het hoofdkantoor gevestigd is, en in Slovenië. De grote doorbraak van Wolford kwam een paar jaar na oprichting, met de lancering van de eerste naadloze kous. Jaren later deden ze dat kunstje opnieuw en lanceren ze de eerste naadloze panty. Met die innovatieve ideeën en creatieve visie zijn ze in de afgelopen 70 jaar uitgegroeid tot marktleider op het gebied van fashion en beenmode.

Om relevant te blijven en om een jonger publiek, met name om de Millennials
, aan te spreken, heeft Wolford het afgelopen jaar hun marketingstrategie op de schop genomen. Het resultaat: een nieuwe campagne onder de noemer True Character. Met dit nieuwe imago wil het Oostenrijkse merk alle vrouwen zich mooi laten voelen, ongeacht of hoe ze zich voelen. 
Thuiswinkel Waarborgfonds
Betaalmogelijkheden
Beveiligde SSL Verbinding

Wij gebruiken cookies
We zijn u graag van dienst en doen dit altijd met uiterst veel zorg en respect voor u en uw privacy. Deze website gebruikt cookies maar wij werken niet samen met derde partijen die uw gegevens misbruiken. Mocht u vragen hebben lees onze privacy voorwaarden, bel of mail ons.
Sluiten