Gratis verzendingTweede generatie familiebedrijf
Beenmode.nl https://www.kiyoh.nl/beenmode_nl/ https://www.facebook.com/Beenmode/ https://www.twitter.com/Beenmode/
9,3 10 1
26157 beoordelingen
Menu
Thuiswinkel Waarborgfonds

Klantenservice: Hoeveel denier moet ik kiezen?

Het is altijd een leuke uitdaging om de juiste hoeveelheid/dikte in denier te kiezen voor je panty. Een panty kan in de winter maar een panty kan ook in de zomer. Om te begrijpen welke keuzes je hiervoor moet maken en voor welke gelegenheid zullen we het principe van denier even uitleggen.

In de basis is 'denier' de maateenheid voor de lineaire massadichtheid van een enkele streng zijde. Een denier is dus simpelweg één enkele streng zijde van 9000 meter met een gewicht van 1 gram. Dikte van een panty wordt aangegeven in denier wat dus staat voor hoeveelheid draad per (vierkante) millimeter. Een panty met een denier waarde wordt ook wel genoemd 'fijn' brei omdat de vezels dun zijn. Hopelijk snap je het tot nu toe allemaal nog een beetje. Hoe hoger het getal van de denier, hoe dikker de draad, hoe dikker de panty. 

Om het in makkelijke termen uit te kunnen leggen hebben wij voor onszelf de panty's onderverdeeld in vier verschillende diktes/klasses, namelijk:
  • panty's die ultra-transparant zijn en doorgaans van 8 tot en met 12 denier, engelse naam: ultra sheer panty's;
  • normale panty's die transparant zijn en doorgaans van 15 tot en met 20 denier, engelse naam sheer panty's;
  • dikke panty's voor in de zomer en winter die semi-transparant zijn van 20 tot en met 40 denier;
  • dikste panty's voor in de winter die opaque (niet doorzichtig) zijn van 40 tot en met 100 denier of daarboven.

Onze top 3 perfecte 20 deniers panty's:
1) Wolford Individual 20 - https://www.beenmode.nl/individual-20
2) Falke Matt Deluxe 20 - https://www.beenmode.nl/matt-deluxe-20
3) Oroblu Different 20 - https://www.beenmode.nl/oroblu-different-20-panty

     
   Wolford Individual 20           Falke Matt Deluxe 20          Oroblu Different 20


Onze top 3 perfecte 30 deniers panty's:
1) Fogal Opaque 30 - https://www.beenmode.nl/fogal-opaque-basis-panty
2) Falke Matt Deluxe 30 - https://www.beenmode.nl/falke-matt-deluxe-30
3) Le Bourget Semi-Opaque 30 Eco 20 - https://www.beenmode.nl/le-bourget-heritage-luxe-30

 
      Fogal Opaque 30         Falke Matt Deluxe 30           Le Bourget 30 Biofiber


Onze top 3 perfecte 50 deniers panty's:
1) Wolford Pure 50 - https://www.beenmode.nl/pure-50 
2) Oroblu All Colors 50 - https://www.beenmode.nl/oroblu-all-colors-panty-50-denier-panty
3) Kunert Lanius Blue Eco 50 - https://www.beenmode.nl/kunert-blue-tights

 
      Wolford Pure 50            Oroblu All Colors 50      Kunert Lanius Blue Eco 50


In onze shop kun je filteren op denier soort maar ook op transparantie, dat maakt het zoeken makkelijker. Het is natuurlijk logisch om aan te houden dat hoe lager de denier soort, hoe dunner de panty, hoe warmer het weer. Lagere soorten denier zijn beter te dragen in de zomer. In de zomermaanden van ongeveer mei tot aan juli adviseren wij dan ook ultra-transparante panty's die doorgaans onder de 20 denier zitten. 

Doorgaans wordt er veel geschreven dat geldt "hoe dikker de panty, hoe sterker de panty", maar dat klopt niet helemaal. Een panty wordt zoals hierboven uitgelegd gemaakt van een vezel. Hoe sterker de vezel en hoe beter geweven de vezel, hoe sterker de panty. Ken je dat spreekwoord, "een ketting is net zo sterk als de zwakste schakel"..dat geldt voor een panty ook. Panty's die worden geproduceerd in landen zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Turkije, Portugal hebben doorgaans sterkere vezels en zijn dus van hoge kwaliteit. Daarbij help het ook in sterkte als een panty een weving heeft van 3D, dat is de sterkste weving voor een panty die er bestaat.

Heb je bijvoorbeeld een bruiloft in augustus of september en wil je graag de perfecte panty dragen? Kies dan voor de perfect 20 denier panty van bijvoorbeeld Falke, de Matt Deluxe 20 3D, dat is eigenlijk een perfecte en altijd stijlvolle dikte. Wil je iets dikker? Dan kun je ook altijd perfect kiezen voor een panty van 30 denier zoals ook de Matt Deluxe 30 3D of een panty tot ongeveer 50 denier. Daar boven worden de panty's dikker en minder transparant.

Chique gelegenheid? Dan raden wij aan onder de 30 te blijven. Soms wil je een dunne panty aan en soms juist een warme dikkere panty. Als je hier meer hulp bij wilt hebben, helpen we je natuurlijk graag verder!
Bij Beenmode.nl
Betaalmogelijkheden
Door een familie gerunde gespecialiseerde multibrand-store voor heel Europa - de merknamen Beenmode en Yunders vallen onder dezelfde familie. Yunders vertegenwoordigd onze internationale ambitie en waarborgt onze focus op de toekomst.
Beveiligde SSL Verbinding
DMCA.com Protection Status

Wij gebruiken cookies
We zijn u graag van dienst en doen dit altijd met uiterst veel zorg en respect voor u en uw privacy. Deze website gebruikt cookies maar wij werken niet samen met derde partijen die uw gegevens misbruiken. Mocht u vragen hebben lees onze privacy voorwaarden, bel of mail ons.
Sluiten